Vlaamse Regering haalt begrotingsdoelstelling 2012

Door Philippe Muyters op 25 januari 2013, over deze onderwerpen: Vlaamse begroting

Vlaams minister van Begroting Philippe Muyters sluit het begrotingsjaar 2012 af met een positief resultaat van 241 miljoen euro. Vlaanderen heeft daarmee weer een begroting in evenwicht. De overheidsschuld kan met 195 miljoen afgebouwd worden.

De economische groei is nochtans lager dan verwacht, waardoor er minder ontvangsten zijn via de gewestbelastingen. Maar dit wordt gecompenseerd door minder uitgaven bij de administraties. Veel instanties springen duidelijk zuiniger om met hun middelen.

Er waren ook eenmalige meevallers: een vertraging bij de uitgaven van het Fonds ter Financiering van Eenmalige Uitgaven (FFEU), lagere rente-uitgaven en minder kredieten bij Werk, het Hermesfonds en Waterwegen en Zeekanaal.

Toch waarschuwt minister Muyters voor al te veel gejuich: “Het blijven begrotingsmatig bijzonder moeilijke tijden. Er liggen nog heel wat structurele uitdagingen voor ons. Maar ik ben vooral blij dat onze begrotingen tegen een stootje bestand zijn. Dat laat toe om duurzaam te blijven investeren.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is