Begrotingsevenwicht in 2013 blijft beste garantie op duurzame overheidsfinanciën

Door Philippe Muyters op 17 januari 2013, over deze onderwerpen: Vlaamse begroting

Vlaams minister Philippe Muyters is tevreden met het rapport over de begroting van 2013 van de SERV: “De sociale partners erkennen dat we een grote inspanning leveren om een mogelijke toekomstige budgettaire schok op te vangen.”

Geen extra tekorten creëren om de toekomst niet te verzwaren. Dat is het leidmotief voor deze Vlaamse Regering. Minister Muyters: "De huidige groeiverwachting zal ongetwijfeld een effect hebben op de begrotingscontrole in het voorjaar. Hoe groot de inspanning precies zal zijn, is op dit moment niet duidelijk. Maar de SERV zit met haar schatting van 471 miljoen euro zeker in de buurt. ”

De Vlaamse Regering zal post voor post zullen bekijken voor welke uitgaven ze al dan niet budget zal voorzien. Maar dan moet de federale regering wel eerst aangeven waar zij willen besparen.

Minister Muyters neemt tot slot akte van de oproep van de sociale partners om zich actief voor te bereiden op de onderhandelingen voor de opmaak van het volgende stabiliteitsprogramma. Philippe Muyters hoopt dat elke deelstaat bereid is om zijn begroting in evenwicht te brengen, net zoals Vlaanderen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is