Startschot voor Sport Vlaanderen

Door Philippe Muyters op 16 oktober 2015, over deze onderwerpen: Sport
Philippe Muyters

Sporters, clubs en federaties kunnen vanaf 1 januari 2016 met al hun vragen terecht bij ‘Sport Vlaanderen’. De Vlaamse regering hervormt de Vlaamse sportadministratie en trekt daarbij helemaal de kaart van klantvriendelijkheid en transparantie.

‘Sport Vlaanderen’ komt in de plaats van het huidige Bloso en de afdeling Sport van het departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media. Alle taken, bevoegdheden, middelen en personeel van de afdeling Sport worden overgedragen naar het agentschap Bloso. Expertise en middelen worden zo gebundeld en de competenties en ervaring van de medewerkers worden maximaal ingezet.

De reorganisatie komt dan ook elke sporter ten goede! De effectieve ondersteuning van de sportsector verbetert, de administratieve last van sportclubs- en federaties vermindert en het geheel wordt veel transparanter. Op die manier wordt het ook voor de overheid makkelijker om met de brede sportsector te communiceren en zal er ook één duidelijk aanspreekpunt zijn voor topsport en sportinfrastructuur.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is