e-commerce biedt opportuniteiten

Door Philippe Muyters op 6 oktober 2015, over deze onderwerpen: Economie, Innovatie

Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters lanceert op 3 november een Vlaams actieplan e-commerce. Het doel is handelaars doen nadenken over de mogelijkheden die e-commerce biedt voor hun zaak. Via ondermeer een e-scan zullen ze concrete aanbevelingen en zelfs een inschatting van de financiële haalbaarheid krijgen.

Eindeloos veel mogelijkheden

Samen met Unizo loopt momenteel in Mechelen het event The Future of Shopping, waar handelaars een blik kunnen werpen in de heel nabije toekomst. Vlaams minister van Economie en Innovatie woonde vandaag de voorstelling van het project bij. Via een aantal, soms eenvoudige, digitale ingrepen wordt getoond hoe bewust omgaan met e-commerce lokale handelaars kan helpen om hun waar aan de klant te brengen. “De digitalisering en e-commerce hoeven niet af te schrikken”, zegt minister Muyters. “Integendeel, het biedt eindeloos veel mogelijkheden om een groter publiek te bereiken. Iedere zaak op zijn eigen manier, en daar gaan we met het actieplan bij helpen. Het shopgedrag verandert aan een hoog tempo. Handelaars moeten die nieuwe mogelijkheden met beide handen aangrijpen.”

Op maat

Terwijl in andere landen volop de kaart van digitalisering getrokken wordt, blijven we in Vlaanderen hier en daar wat achter. Om ondernemers bewust te maken van de mogelijkheden, en hen te doen nadenken over hun eigen zaak in de toekomst, heeft Vlaams minister van Economie Philippe Muyters zijn Vlaams actieplan e-commerce klaar: “Onbekend is vaak onbemind, en er zijn nogal veel misvattingen over e-commerce of online verkoop. Het hoeft niet altijd hoogtechnologisch, duur of nodeloos ingewikkeld te zijn. Wij gaan ondernemers de kans geven om hun zaak individueel te scannen -online uiteraard- waarbij we hen ook heel concreet gaan tonen wat voor hen de mogelijkheden zijn op maat. Elke handelaar beslist dan zelf wat wel of niet een toegevoegde waarde kan hebben voor zijn of haar zaak.”

Het volledige plan, en de bijhorende mediacampagne, wordt op 3 november door minister Muyters voorgesteld.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is