9 van de 10 Vlaamse schoolverlaters na 1 jaar aan het werk

Door Philippe Muyters op 23 april 2013, over deze onderwerpen: Activering

1 jaar nadat ze de schoolbanken hebben verlaten, is 88,7% van de Vlaamse schoolverlaters aan het werk. Dat staat in een studie die Vlaams minister van Werk Philippe Muyters vandaag samen met de VDAB voorstelde. Slechts 3,5% van de schoolverlaters heeft in dat eerste jaar geen enkele werkervaring opgedaan.

De Vlaamse arbeidsmarkt heeft, net als andere landen, te lijden onder de mondiale crisis. Toch scoort Vlaanderen in vergelijking met het Europees gemiddelde bijzonder goed. Maar er is ook ruimte voor verbetering. Uit ons rapport blijkt bijvoorbeeld dat sommige richtingen meer of minder uitzicht geven op een job. Wie bijvoorbeeld enkel een ASO-diploma heeft, komt maar moeilijk aan de bak. En in de gezondheidssector, die net schreeuwt om arbeidskrachten, doen schoolverlaters het niet goed.
Maar het zorgenkind blijken mensen die zonder diploma op de arbeidsmarkt terechtkomen. Minister Muyters: “We proberen hen werkervaringen aan te bieden, zodat ze aantrekkelijker worden voor toekomstige werkgevers. We zetten in op werkplekleren, werkinlevingsplaatsen en instapstages.”
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is